Då va det Valborg...

Förr va valborg verkligen en festdag för mig! Det va oftast årets första utekväll å dricka öl i gräset som gällde.
Men idag vet jag inte...skulle va sköj å hitta på nåt men det verkar inte hända så mycket i våran krets. Så en liten myskväll får det nog bli!
Tänkte göra fläskfile med vitlöksost, basilika å soltorkade tomater. Super gott! Lägger ut receptet på favvorecept.blogg.se sen.
Men att valborg har en skön känsla runt sig går ju inte att komma ifrån! Jag älskar ju julen som ni alla vet, så den vill jag ju inte va utan. Men mellan jul å påsk vet man ju säkert att där emellan kommer det va mörkt å tråkigt. Å vid påsk kan man börja hoppas på en ljusare å varmare tider igen. Men när valborg väl kommer då VET man att nu e våren här! Så härligt!

Ett annat vårtäcken e ju att igår va jag ute hela dan i trädgården å fick börja ta av mig jackan å sjalen efterhand som det bara blev varmare å varmare. Finns inte mycket bättre än värme!
Jag satte ner 2 av mina buskar, men flädern va jag lite osäker på vart jag ville ha. Men nu tror jag att vi hittat en plats så den får jag väl gå ut å plantera idag. Sen måste jag bygga klart min spalje oxå... å städa å tvätta... Nä, vad sitter jag här för...

Imorgon ska jag å min älskling dra till Danmark. Ska bli jätte mysigt! Får bli en eftermiddagstur eftersom vi har lilla Cola liggandes hemma väntandes på oss. Å på vägen hem blir det en liten sväng in till Ikea. Jag köpte ju en solcellslampa här om dan å nu tror jag att det ska bli en sån girlang oxå... Så kan mina fula rosor få va kvar ett tag till, för då kan vi hänga den i det som rosorna växer på. Det blir nog bra!

Nä nu får jag snart sätta fart asså... Måste bara säga att jag klarar inte av den där präktiga Sanna Bråding. Jag kollar oftast på The Voice på mornarna å hon e där denna veckan istället för en annan...jag klarar inte av människan!!! Fattar inte vad hennes problem e?!?!?!
Så, då fick jag spytt lite över henne oxå...så slipper jag slänga ur mig allt annat som jag egentligen bara skulle vilja häva ut...Nu släpper jag all skit å tar Valborgs helg! Sen tar vi tag i allt på måndag igen!


Trädgården får tillökning!

Idag va vi på blomsterlandet å köpte lite nya buskar till våran trädgård. Jag har alltid sagt att jag ska ha fläder så jag kan koka egen flädersaft, å nu kan jag snart det. Sen har jag ju alltid varit lite kär i magnolior. Dom e så sjukt fina när dom blommar på våren så en sån fick det oxå bli. Sist men absolut inte minst köpte vi äntligen våran smultron schersmin! Det sa vi redan innan vi köpte hus att den dagen vi har en egen trädgård ska där finnas en sån buske. Vi har en granne som har en sån längre ner på gatan å det finns inget bättre än att gå förbi där på sommaren å bara njuta av doften av smultron! Det finns fortf. massa kvar som jag bara måste ha i vår trädgård nån gång i livet...Vi köpte även lite trä lister som jag ska bygga en liten "skiljevägg" till altanen, vi får se men den kommer nog bli riktigt bra!

     


Tisdag = Tjejkväll!

På tisdagar tränar Andreas så då har jag å Cola tjejkväll!
Ikväll blir det varm te med honung för min onda hals, värktabletter å rinexin så jag orkar sitta upp å andas typ, stickedricka (oxå för halsen), halstabletter, poppcorn eftersom man måste ju äta lite grönsaker oxå (poppcorn=majs majs=grönsak) å så har jag laddat upp rejält med näsdukar så nu tror jag vi kan börja vår tjejkväll...å ja alla vuxna där ute, jag har ätit kvällsmat innan!
 


Ok, jag erkänner...

...jag är förkyld!
Jag har länge gjort allt för att för det fösta inte bli sjuk å sen gjort allt för att igronera symtomen..Funkade inte riktigt! Det började med att min hals totalt bara pajade när jag mamma å Yvonne hade våran heldag. Men jag lät mig inte stoppas, vi gjorde stan, käkade massa gott å slutade våran tripp på Ikea där jag knallade på så gott jag kunde. Benen värkte å det kändes som hela halsen hängde med ner när jag svalde. Men lite shopping gjorde att jag orkade en stund till..å panodil å halstabletter såklart...

  
Det blev även en promenad till Vallarna där vi snackade lite med dessa supersöta små lammen, som egentligen inte så små men väldigt söta.

  
Sen gick vi bort en sväng till gamla stan, det va jätte fint promenadväder.


Innan vi åkte från Falkenberg så blev det ju såklart en fika på Stålboms. Fick bli varm choklad för min del, min onda hals tyckte det satt fint!

På Ikea köpte jag bla. denna fina lykta som jag tänkte ha på min vita utemöbel...om den nu blir klar nån gång...å den här solcellslampan. Har velat ha den å hade liksom glömt bort den, så en sån fick det bli!
  

På fredagen skulle ju jag hjälpt mamma i trädgården men jag blev liggandes i soffan i hennes tjocka "nattlinne" hela förmiddagen...jag va så snygg vill jag lova!


Vid lunch åkte vi ut till Fjällbacka till min tandläkare. Som vanligt så va jag ju lite nervös men det gick jätte bra. Det va den kortaste undersökning någonsin. Jag fick massa beröm för mina tänder å hon sa att allt va perfekt å att eftersom jag va under 30 så fick jag 300kr i rabatt så det blev 150kr! :) Mer pengar till shopping!!!

Jag å mamma gjorde såna fynd så det va inte klokt! Vi åkte nämligen upp till Nordby efter tandläkaren. Kent va på bilmässa i Göteborg så vi hade tjej-eftermiddag! Skulle väl blivit kväll oxå men när vi kom hem så va det inte mycket energi kvar i mig...
Skor va det som stod på listan å skopunkten hade vi siktat in oss på så vi gick dit. Ut kom jag med dessa!

164kr slutade dessa på efter lite avdrag!
Inte fel alls!

På Kappahl hittade jag en super fin klänning! Så nu e mammas kalas räddat, den passar nog perfekt till midsommar oxå å det bästa av allt...49,50kr!

När jag skulle betala så köpte jag oxå ett lepsyl som jag tydligen fick 25% på...det går bra nu!

Sen hittade vi värsta rean på Dressman. Så där fick det bli 3 fina tröjor till pappa som han får när han fyller. Dom skulle kostat 997kr..jag betalade 100kr! E jag grym eller e jag grym!!!

Han kommer bli jätte glad!

Innan det va dax att åka till tåget på lördagen träffade vi denna mupp på en mack...

Efter lite tjöt å kramar från lillebror så satte jag mig på tåget till Göteborg. Bytte där till tåget till Falkenberg å efter några timmar så va jag hemma igen. Va lite segt att åka tåg när mna sitter å snörvlar å hostar hela tiden. Va egenligen inte så himla hostig den dagen men just på tåget så började det ju såklart klia som bara den i halsen.
På kvällen va vi hemma hos Terje, Linda å Theo å grillade. Det va jätte mysigt å Terje hade själv varit förskyld så dom va inte så rädda för att bli smittade. Vi åt gott å tjötade massa, kul! Tack för senast om ni läser detta ;)

Igår va vi ju båda riktigt förkylda men vi kände att vi behövde komma utanför dörren lite så vi packade pickninck å drog till bokskogarna å promenerade å fika. Det va la rätt ok men jag va helt slut. Jag har kommit in i den perioden i förkylningen när man låter som nån sexgalning när man andas..så där gick vi i skogen å jag flåsade för fullt på våran 2 km runda...hahaha...på kvällen förökte jag äta chips men la ner det efter ett för jag fick ingen luft...
     
Där va jätte fint men kommer va ännu finare när bokarna slagit ut!

     
Picknincken fick bli vid björkasjö, där nån även hade satt ut lite möbler vilket passade oss perfekt eftersom vi inte mådde så bra så slapp vi sitta på backen. Dom hade även lustiga spindlar där..hihi.. Å så sprang vi på lite tussilago, så vårigt!

Slutbilden får väl bli på min lilla sessa som här räcker ut tungan till mig den lilla fisen.


Nu ska jag lägga mig ner å dricka varmt!


Heldag!

Just nu sitter min mamma å moster i en bil på väg ner till mig! Vi ska ha en heldag här nere idag å sen åker jag med dom upp till Bohuslän. Ska ju till tandläkaren imorgon...men det tänker jag igronera idag! Det tar vi imorgon.

Idag ska iallafall bli jätte kul! Det ska fikas, gås i affärer, käkas massa god mat, promeneras å förmodligen tjötas en hel del om jag känner oss rätt..hihi
Imorgon ska faktiskt oxå bli rätt sköj trots tandläkaren. Innan jag ska dit ska jag å mamma ta ett litet tag i hennes trädgård å efter tandläkaren ska vi dra till Strömstad å leta billiga skor till mig, har hört att dom har den där sko punkten där. 3 för 2 hade passat mig perfekt!

Nä nu får la jag dra ut min slöa vovve en liten runda innan dom kommer. Henne kommer jag nog sakna lite tror jag men jag kommer ju hem igen på lördag. E så svårt att sova bara när hon inte ligger där å knör...får la fråga om mamma om hon kan ligga hos mig å knö på mig när jag ska sova.
Nu drar jag ut i solen!


Va e det som händer???

Här står jag i köket å förbereder min ganska somriga frukost med bla. färskpressad juice å färsk frukt å solen skiner in genom fönstret. Fåglarna kvittarar för fullt å jag sköter mitt helt enkelt...
Så ser jag att det börjar regna (tror jag) väldigt segt regn tänker jag...
Det e då jag får syn på att det snöar?!?!?!?!?!
Då undrar jag bara en sak...Var lägger man in en protest mot detta???
För det vill jag absolut göra!
Jag gjorde även en stor kopp varmt te med honung i till frukosten å den verkar ju passa lite bättre just nu.
Ja ja, vi får väl fortsätta med denna dagen iallafall då... 


Vår

Nope, inget brev från arbetsförmedlingen...
Men vi såg massor å massor med vitsippor på våran promenad,
det gjorde mig iallafall lite gladare!
Där kommer va helt underbart vackert om någon vecka när alla slagit ut!



Här e slappisen innan vi gick ut...



Hahaha...här ligger jag ändå inne i hennes bur å pratar med henne...
"Om jag bara blundar hårt å ligger riktigt stilla försvinner hon nog snart."
Men hon knallade på riktigt bra idag,
å nu ligger hon i ungefär samma ställning framför dörren å stensover igen...
Min lilla slappis-gris!


Måndag igen...

Gillar ju inte måndagar nåt vidare...
Men idag tänker jag igronera att det e måndag!
Har så mycket annat att göra idag så den ska nog gå över fort.
Hoppas såklart på att det dimper ner en ny tid till arbetsförmedlingen idag.
Har ju väntat flera veckor nu å det borde komma nån snart.
Började dagen med träning å ska nog dra med min slappis till hund ut på vår dagliga promenad nu,
hon ser inte ut att va på nåt promenadhumör idag så det kan ju bli en utmaning...
Sen får det bli massa kör-plugg idag. Måste även tvätta lite å måla mina utemöbler,
asså dessa jäkla utemöbler...känns som om dom aldrig kommer bli klara.
Å då har jag inte ens börjat på soffan...zzzzz
Det e så segt att det e 16 timmars torktid för då hinner man ju bara en strykning om dagen.
Sen får jag ju inte glömma att baka kladdkakemuffins, våran muta till Irenè för att hon klipper oss...
Hon e väldigt lättmutad ;)
Nä det e la lika bra att sätt fart om här ska bli nåt gjort idag.
Idag e det sol!!!


Lite bilder...

Här e från fiske/grillningen här om dan...


  

  

Här kommer några bilder från våra teknikfria dagar...
  


Vi hade sjukt tråkigt som ni ser...

Det har vi faktiskt idag me. Fast vi nu har både internet å tv.
Vi trog till Ullared innan å fixade nytt silverschampo till mig. Mitt försök att köpa ett billigare gav ju inget resultat så nu hoppas jag verkligen detta funkar.
Jag kan ju upplysa er all där ute om att jag börjat övningsköra!
Så då passade jag på att köra dit å hem. Går faktiskt riktigt bra!
Men att övningsköra å köpa schampo e dessvärre allt vi gjort idag...
Andreas börjar känna sig sjuk så han har legat nerbäddad sen vi kom hem å jag somnade oxå här brevid i ett par timmar. Sover ju fortf. sjukt dåligt på nätterna så det behövdes!

Ikväll va tanken grillat men vädret känns inte så "grilligt". Fast tanken från början va ju att grilla imorgon men såg på vädret att det ska regna rätt bra så då får det bli idag i blåsten istället.
Saknar solen...hoppas den tittar fram nån dag snart!
Allt e så mycket lättare då!


2 dagar utan teknik...

Jag la ju in ett inlägg för 2 dagar sen om att solen försvann...
Det va inte bara solen som försvann utan även vårat bredband...
Det vill säga tv, internet å telefon...
Först tänkte jag att det e lugnt det händer ju ibland men löser sig ofta ganska snabbt.
På kvällen skulle Andreas träna så jag satt här i 3 timmar på kvällen å gjorde typ ingenting.
Jag tänkte, ja kan ju slå på lite musik...all musik ligger ju på spotify...
...spotify behöver ju lite internet för att funka så...
Vi hade lagt in lite nya låtar på min mobil så jag startade den,
batteriet va sjukt dåligt så efter en halv låt va det dax att ladda den.
När jag efter lite laddning fick igång den igen så funka inte mina nya låtar???
Tektikens under!
Så jag gick upp å la mig på sängen å satte på våran trognaste maskin i hela huset, våran VHS TV!
Den snarkar lite å låter ibland som om den ska käka upp banden men den kämpar på å utan den hade min kväll inte varit speciellt händelsefull!
Andreas kom hem vid 20 å resten av kvällen spenderade han i mobilen men Telia i andra änden...
Men inte fan gav det nåt...
Till saken hör att dom hade grävt av en kabel här nedanför så vi tänkte att det måste ju va det.
Men dom sa att dom kunde inte se några fel å att dom skulle skicka en ny sån box å den skulle komma tidigast måndag zzzzz...
Lite konstigt om våran sån box skulle gå sönder i samma minut som dom gräver av en kabel?!
Sen igår fick vi reda på att alla våra grannar i yttervarvet igår fick tillbaka sitt bredband.
(Visade sig ju att det inte alls bara va hos oss det va fel)
Men här va stendött!
Så imorse när Andreas testade så funkade både tvn å datorn YAH!!!!!
Har fortf. ingen hemtelefon men hur ofta använder vi den...
Denna tid utan dator å tv fick mig att leta efter teknik på andra håll å hittade massa roliga saker i min mobil,
bla. denna roliga sak så man kunde göra roliga bilder...
Man får inte roligare än man gör sig!



Ok, jag hade en annan bild som jag hade tänkt lägga in men jag la precis in alla bilderna å denna va den enda som kom in på datorn...jag fattar verkligen inte det programmet asså...

Hade lite bilder från våran lilla tripp vi gjorde igår oxå men dom kom ju inte heller in...
Får la komma in ikväll när min man kommit hem.
Vi va ute på en liten fiske/grillning-tur med Pär å Sandra.
Det va jätte mysigt över lag...va ju lite lerigare å blötare än vad vissa hade sagt innan...
Så vad jag ska ha på fötterna idag vet i ...
Nu ska jag å Colis ut i solen på vår dagliga runda.
Ha det bra där ute!


ursäkta...

...vad hände med solen...


Trädgårds helg!

Vädret som har varit i helgen kan man ju inte klaga på iallafall!
(Å absolut inte idag heller för den delen...)
Vi va ute många timmar i trädgården i helgen men det finns massa, massa kvar att göra...
Det tar liksom aldrig slut snarare tvärt om.
Tycker projekten blir fler å fler ju mer vi grejar där ute.

  
Årets första fika i trädgården...


Årets första eldning...kanske oxå enda...


Årets första blåa-blommor-bild...

Idag fick jag finbesök!
Vi fikade, tjötade, gick i trappor några varv, gungade å åkte ruschbana.
Vad mer kan man önska på en måndag!


När Linda å Theo hade åkt satte jag mig på altanen å bara njöt av solen!
Kände att jag kunde behöva en hel del stärkande vitaminer idag.
Sen blev det lite mer röjning i trädgården,
en långpromenad med Colis i solen å nu e jag faktiskt rätt färdig för sängen.
Har ju fått nån låsning i nacken så jag är inte jätte rörlig å det börjar värka rätt bra nu.
Får bli ett par panodil för min del å sen sängen.
Natti natti!


Mina goa vänner!

Tack för att ni finns!
Dom sista dagarna har rullat på rätt bra faktiskt.
Sover ju dock fortf. inge vidare å huvudet bankar för jämnan...
Åh Julia...sist satte jag den där nålen i huvudet å vred!!!
Bara så du vet...så jodå...inte för att huvudverken försvann men ändå.
Kändes modigt!
Hoppas den där akupunkturen kan börja funka snart.
Tänk att kunna gå igenom en hel dag utan huvudverk, vilken dröm!
Som sagt så sover jag ju som skit nu för tiden å inatt vid typ 4 gav jag upp.
Så då e det bara att ligga kvar å försöka vila lite iallafall...
Men så tyckte jag att Andreas vaknade till, men jag tänkte att jag e tyst så inte han oxå vaknar till för mycket.
Så jag låg där på min sida å helt plötsligt vänder han sig mot mig å tar min ena kudde...
va f..
Jaha då hade man bara en kudde kvar då å han hade 3...
Men han tog som tur inte min bästa.
Hahaha..å han va ju inte vaken så det va ju bara att låta han ha kvar den.
Inte konstigt att jag sover dåligt när folk snor mina kuddar hela tiden!

Idag ska jag å Cornelia dra till Gödastorp.
Ska ju bli jätte fint väder så det kan nog va mysigt med lite vårfint runt sig.
Ska bli kul!
Känns som denna dagen kommer bli bra!
Kram på er allihopa!


lite tråkigt just nu...

Det haglar ju inte in nya inlägg här direkt...
Sorry, men känner inte för det för tillfället.

Påsken va iallafall bra!
Vi va ju som vanligt uppe i Bohuslän.
Fick träffa min lilla pappa två ggr vilket va jätte roligt!
Hängde med mamma å hjälpte henne lite på jobbet
å på påskafton kom pappa, Krille å Fäck, Jimmy, fam. Frisk, Micke å hans tjej å bebis å Sandra 
å jag åt tills jag mådde illa.
Vi åkte hem på söndagen å igår va Sandra å Pär här å hjälpte oss att äta upp massa mat...

Idag skulle jag varit till arbetsförmedlingen men i torsdags fick jag brev om att hon va tvungen att ställa in min tid å hon skulle höra av sig så snart som möjligt med en ny tid men det skulle nog ta några veckor...
Jag vet faktiskt snart inte vad jag ska ta mig till...
Finns det ingen där ute som behöver nån som mig...
Jag försöker koncentrera mig på annat men nu e jag inne i samma sväng som jag va innan jag fick den handledaren jag har nu...sover sjukt dåligt, alltid ont i magen, e trökt att andas å jag e sjukt stressad över alltihopa!!!
Ingen som vill hitta på nåt nån dag så jag får annat att tänka på???


RSS 2.0